Günün Tüm Haberleri   |   Gazete Birinci Sayfaları   |   GiriÅŸ sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Hakkımızda   |   Künye   |   Ä°letiÅŸim   |   Sitene haber ekle   |   RSS
 
  16 Mayıs 2024 PerÅŸembe  
 
   
   
 
13 Nisan 2012 Cuma - 09:57

Rekor zararın nedeni vergi cezalarıymış!

Doğan Holding, 2010’da 8 milyar TL olan toplam aktiflerini 2011’de yüzde 8 büyüterek 8.7 milyar TL’ye çıkardı.

Rekor zararın nedeni vergi cezalarıymış!

DoÄŸan Åžirketler Grubu geçen yıl 757 milyon lira konsolide net zarar açıklamıştı. DoÄŸan Yayın Holding de (DYH), 2011 yılında 1,2 milyar lira zarar etmiÅŸti. Zararların nedeni vergi cezalarıymış..

 DoÄŸan Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Begümhan DoÄŸan Faralyalı, “2011 yılını sürdürülebilir büyüme ve verimlilik artışı saÄŸlamaya yönelik adımlarla geçirdik. 2012’yi ise yatırım fırsatlarıyla dolu bir yıl olarak görüyoruz. Medya ve enerji sektörü ana büyüme alanlarımızdan olacak” dedi.

DOÄžAN Holding’in, 2010 yılında 8 milyar TL olan toplam aktifleri 2011’de yüzde 8 büyümeyle 8.7 milyar TL’ye ulaÅŸtı. DoÄŸan Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Begümhan DoÄŸan Faralyalı, “2011 yılını sürdürülebilir büyüme ve verimlilik artışı saÄŸlamaya yönelik adımlarla geçirdik. 2012’yi ise, yatırım fırsatlarıyla dolu bir yıl olarak görüyoruz. Medyada öncülüÄŸümüzü devam ettirmek, faaliyet gösterdiÄŸimiz sektörlerde büyümek, deÄŸer katacağımıza inandığımız yeni sektörlerde seçici yatırımlar yapmak ve sadece Türkiye’nin deÄŸil bölgemizin en baÅŸarılı gruplarından biri olmak vizyonuyla hareket ediyoruz. Medya ve enerji ana faaliyet alanlarımız olmaya devam edecek” dedi.

Yurtdışında büyüme

DoÄŸan Grubu’nun medya kuruluÅŸları vasıtasıyla her gün Türkiye ve dünyada milyonlarca kiÅŸiye ulaÅŸtığını ifade eden Begümhan DoÄŸan Faralyalı ÅŸunları söyledi: “Yurt içinde yazılı ve görsel medyadaki öncülüÄŸümüzü korumayı, online medyada yeni yatırımlar yapmayı ve bugüne kadar bu alanlarda edindiÄŸimiz bilgi ve birikimimizi yurt dışına taşımayı hedefliyoruz. Geleneksel medyada organik, online medyada da organik ve inorganik büyüme ile yurtdışındaki fırsatları deÄŸerlendireceÄŸiz. Rusya ve DoÄŸu Avrupa’da ilan yayıncılığı ve Romanya’da kurduÄŸumuz televizyon kanalıyla baÅŸlattığımız bu süreci, doÄŸru satın alma fırsatları çıktıkça devam ettireceÄŸiz.”

Enerji ana alanlardan

DoÄŸan Holding’in gelecek vizyonunda enerjinin bundan sonraki süreçte daha büyük önem taşıyacağını belirten Begümhan DoÄŸan Faralyalı, ÅŸöyle devam etti: “Ülkemizin hızlı ekonomik büyümesini sürdürebilmesi için öncelikle enerji kaynağı ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Bu çerçevede grubumuz, yenilenebilir enerji dahil, enerji üretimi yatırımlarına devam etmeyi planlıyor. Önümüzdeki dönem elektrik dağıtım ihaleleriyle de ilgilenebiliriz. Bunun dışında perakendede D&R markası altında perakendenin farklı kanallarındaki fırsatlara bakıyor olacağız.”

585 milyon TL yatırım

DoÄŸan Holding’in 2011 yılında, konsolide net satışlarda yüzde 14 artış kaydettiÄŸini belirten DoÄŸan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen de, yıllık deÄŸerlendirme toplantısında ÅŸu bilgileri verdi: “2011’de Holding cirosu 2.9 milyar TL’ye yükseldi. 2011’de toplam 585 milyon TL yatırım yaptık. SürdürülebilirliÄŸi ve verimliliÄŸi ön plana çıkaran varlık satışları ve sermaye artırımı ile 1.75 milyar TL’lik kaynak yaratarak sermaye yapımızı güçlendirdik. Ayrıca baÄŸlı ortaklıklarımıza gelen vergi cezalarına iliÅŸkin davalarda herhangi bir ihtilaf kalmayacak ÅŸekilde borçlarımızı yapılandırdık. Bundan sonraki hedefimiz, faaliyet alanlarımızla iliÅŸkili yatırım fırsatlarını deÄŸerlendirerek 5 yıl içinde ciromuzun yüzde 30’unu yurt dışından saÄŸlamak.”

2011 büyümesi etkileyici 2012 umut veriyor

GELÄ°ÅžMÄ°Åž ekonomilerin son 3 yıldır daraldığına dikkat çeken Begümhan DoÄŸan Faralyalı, Türkiye ekonomisine iliÅŸkin ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yaptı: “Küresel ekonominin karşı karşıya olduÄŸu kriz basit bir kriz deÄŸil. Global ekonomi kendini yeniden ÅŸekillendiriyor. Bu süreçte geliÅŸmekte olan ülkelerin dinamizmi devam ediyor. Dolayısıyla böylesi bir ortamda gelecek öngörülerinde bulunmak giderek zorlaşıyor. Türkiye’nin geçen yıl saÄŸladığı yüzde 8.5’lik büyüme etkileyici bir performans. Bu yıl da ülke ekonomisinin yüzde 4-5 civarında büyüyeceÄŸini öngörüyoruz. Bu umut verici bir rakam.

Elektrik ihalelerine ilgimiz sürüyor

DOÄžAN Holding’in akaryakıt ÅŸirketi Full ile görüÅŸmelerinin sürdüÄŸünü belirten Yahya Üzdiyen ÅŸunları söyledi: “Bu konuda henüz açıklanandan farklı bir geliÅŸme yok. Enerji sektöründeki fırsatlara her zaman bakıyoruz. Elektrik üretim ihaleleriyle ilgileniyoruz. Son dönemde de birkaç ihaleye katıldık. Ancak bir süre sonra iÅŸler çok farklı bir noktaya gitti ve yüksek fiyatlar nedeniyle bizim katılabileceÄŸimiz ihaleler olmaktan çıktı. Ä°yi olmadı. KeÅŸke yüksek fiyatı verenler ödeyip, süreci bitirselerdi. Yeniden çıktığında, makul ve finanse edilebilir boyutlarda olduÄŸunu gördüÄŸümüz zaman hem dağıtım ve hem de elektrik üretim ihalelerine girebiliriz.”

1.75 milyar TL’lik kaynak yarattık

OPERASYONEL karlılığın 2011’de 252 milyon liradan 269 milyon liraya yükseldiÄŸini belirten Yahya Üzdiyen, “SürdürülebilirliÄŸi ve verimliliÄŸi ön plana çıkaran varlık satışları ve sermaye artırımı yoluyla yayın grubu ÅŸirketlerimize 1 milyar 750 milyon liralık kaynak yaratarak sermaye yapımızı güçlendirdik. Hürriyet merkez binamızı da satarak, Hürriyet Gazetecilik’in sermaye yapısına da 250 milyon liraya yakın kaynak aktarmış olacağız” dedi.

Vergi cezası ödedi kârdan zarara döndü

DOÄžAN Holding Mali Ä°ÅŸler BaÅŸkanı (CFO) Ahmet Toksoy da soruları yanıtlarken, vergi cezalarına iliÅŸkin ÅŸu bilgileri verdi: “Bizim yeniden yapılandırma kapsamındaki vergi yükümlülüÄŸümüz 831.5 milyon lira gibiydi. 18 ay taksidi seçtik yasadan doÄŸan hakkımız olarak ve 956 milyon liralık yükümlüÄŸü 18 ayda yapılandırdık. Bir de yine yasanın tanımladığı matrah artırımından gelen faktör var. Bunlarla birlikte yaklaşık 1.1 milyar TL’lik vergi gideri oluÅŸacaktı. Ancak vergi aslı ve faiz ÅŸeklinde gruplandırılıyor. Åžimdiye kadar 441 milyon liralık ödeme yaptık. 6 taksit ödedik. 659 milyon lira borcumuz kaldı. 31 Mart 2014’te son taksidi ödeyip bitireceÄŸiz. GerektiÄŸinde erken ödeme opsiyonumuz var, gelecekte ona da bakabiliriz. EÄŸer ödediÄŸimiz vergi cezalarını yazmasaydık konsolide 222 milyon lira kâr yazacaktık.”

Reklam sektörü 2023’e kadar 7 kat büyüyecek

BEGÜMHAN DoÄŸan Faralyalı, medya sektörünün DoÄŸan Holding’in ana iÅŸ kollarından biri olmaya devam edeceÄŸini belirterek, “2023 yılında Türkiye reklam pazarının 7 kat büyüyerek 20 milyar dolara ulaÅŸacağını öngörüyoruz. Sektörün önder grubu olarak bu organik büyüme fırsatını en iyi ÅŸekilde deÄŸerlendireceÄŸiz” dedi.

Toplam aktifler yüzde 8 arttı

2011’de özkaynakları yüzde 8 büyümeyle 8.7 milyar TL’ye ulaÅŸtı.
Özkaynakları 3.9 milyar oldu.
Konsolide net satışlar yüzde 14 artarak 2.9 milyar TL oldu.
205 milyon TL’si medya ve 354 milyon TL’si enerji olmak üzere toplam 585 milyon TL yatırım yaptı.
Operasyonel kârlılığı 2010’da 252 milyon TL’den 2011 yılında 269 milyon TL’ye yükseldi, FAVÖK marjı yüzde 10 oldu.
2011’i 757.1 milyon lira zararla kapattı.
SürdürülebilirliÄŸi ve verimliliÄŸi ön plana çıkaran varlık satışları ve sermaye artırımı ile 1.75 milyar TL’lik kaynak yaratıldı.
Hürriyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORÄ°DEKÄ° DÄ°ÄžER HABERLER
Hastaneyi sattı süper jet aldı
Acıbadem Sağlık Yatırımları Holding’in yüzde 75’ini satan Aydınlar süper bir jet uçağı aldı
Ali Koç: Deliyim ne yapacağım belli olmaz
'Mayıs'ta devam edecek misiniz?' şeklindeki bir soru üzerine Asbaşkan ...
İşte dünyanın en iyi CEO’ları
ABD’li haftalık finans dergisi Barron’s, ‘Dünyadaki En İyi 30 CEO’ listesini açıkladı
 
‘En-el Hak’ka 2.7 Milyon TL veren kim?
Satışın hemen ardında akıllardaki ilk soru Türk resminin ikon yapıtlarından ...
İşte en zengin yatırımcının ofisi
Dünyanın her türlü zenginliğe sahip olan işadamının ilginç ofisi..
Akbank’tan ayrıldı hangi patronla el sık
Akbank Genel Müdürlüğü görevinden yaklaşık iki ay önce ayrılan Ziya Akkurt’un yeni işi belli oldu.
 
Efsanenin 10 liderlik sırrı
Apple’ı devrimci teknolojilerle dünyanın en büyük şirketi yapan efsane ...
Kızım holding sahibi olduğumu bilmiyordu
Türkiye'de azınlıklar için zor günlerin yaşandığı bir dönemde dünyaya ...
Ãœlker'e kral ortak
Dünyanın en zengin soylusu Brunei Sultanı, Ülker'le 100 milyon dolarlık işbirliğine imza attı.
 
 
   PÄ°YASALAR     
       
  32,1691   35,0801  
       
  10.159,000   2.469,8700  
   GÃœNÃœN MANÅžETLERÄ°     
 
Günün tüm haberleri »
   BASIN TOPLANTISI & AJANDA     
  • Ekonomi
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk
    Ceylan Intercontinental
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Ekonomi Gazetecileri DerneÄŸi (EGD) BuluÅŸmaları devam ediyor... Bu kapsamda 7 Haziran 2012 PerÅŸembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik...
  • EÄŸitim
    Türk Eğitim Vakfı
    Kuruçeşme Divan Otel
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Türk EÄŸitim Vakfı (TEV)’nın 2012-2013 eÄŸitim yılında yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas yapmaya hak kazanan 74 genç...
  • Otel YöneticiliÄŸi Lisans Programı,
    Hüsnü Özyeğin
    The Marmara
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Alanında Türkiye’nin ilk ve tek akademik programı olma özelliÄŸine sahip ÖzyeÄŸin Üniversitesi (ÖzÜ) Otel YöneticiliÄŸi...
   Ä°ÅžTE KULÄ°S     
   YAZARLAR     
Ali AÄŸaoÄŸlu
Matadorlar piyasaların canını sıkacak
“Ä°spanya yardım için ne zaman baÅŸvuracak?” Ekim ayının sorusu ...
   E-POSTA LÄ°STESÄ°     
Listemize kayıt olun, finans dünyasının gelişmeleri e-postanıza gelsin.
   ANKET     
En iyi kredi kartı hangisi?
Axess
Bonus
Maximum
World
Ziraat
 Sonuçlarý göster   
   FACEBOOK     
 
 
   

YASAL UYARI : www.istefinans.com sitesinde ve sitenin içinde yer alan haberler ve yazarların, yorum, görüş, öneri ve raporları "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 
 
     
 
HABER   Ekonomi | Borsa | Ä°ÅŸ dünyası | Altın | Kulis | Gündem | Röportaj | Spor
FOTO GALERÄ°   Finans | YaÅŸam | Magazin | Otomobil | Teknoloji | Borsa | Karikatür | Haber
VÄ°DEO GALERÄ°   Finans | Gündem | Borsa | YaÅŸam | Yatırım | Ekonomi
ETÄ°KETLER   Merkez Bankası | Ä°ÅŸ Bankası | VakıfBank | George Soros | Türkiye | bankacılık | BaÅŸbakan ErdoÄŸan | Warren Buffett
Ä°ÅžTE FÄ°NANS   Tüm Haberler | Gazeteler | GiriÅŸ sayfam yap | Favorilere ekle | Hakkımızda | Künye | Ä°letiÅŸim | Reklam | Sitene ekle