Günün Tüm Haberleri   |   Gazete Birinci Sayfaları   |   GiriÅŸ sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Hakkımızda   |   Künye   |   Ä°letiÅŸim   |   Sitene haber ekle   |   RSS
 
  20 Nisan 2024 Cumartesi  
 
   
   
 
6 AÄŸustos 2012 Pazartesi - 07:47

Yalçıntaş, İTO'yı bırakıp çoban olacak!

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, bir daha başkan olmayacağını açıkladı. Yalçıntaş, “Bundan sonra çoban ve rençberim" dedi

Yalçıntaş, İTO yı bırakıp çoban olacak!

Yargıda rüÅŸvet soruÅŸturması kapsamında yargılanırken 40 gün tutuklu kalan Ä°TO BaÅŸkanı Murat YalçıntaÅŸ, bir daha baÅŸkan olmayacağını açıkladı. YalçıntaÅŸ, “Bundan sonra çoban ve rençberim. Kınık’ta tarım faaliyetine, Çatalca’da da koyun yetiÅŸtiriciliÄŸine baÅŸladım. Çiftlikte huzur ÅŸehrin stresinden sonra bana çok iyi geliyor” dedi.

Ä°STANBUL Ticaret Odası (Ä°TO) BaÅŸkanı Murat YalçıntaÅŸ, önümüzdeki dönemde koyun yetiÅŸtiriciliÄŸi ve seracılık yapacağını açıkladı. Yırgada rüÅŸvet operasyonu kapsamında yargılanırken 40 gün cezaevinde kalan BaÅŸkan YalçıntaÅŸ, önümüzdeki ÅŸubat-mart ayında yapılması planlanan oda baÅŸkanlığı seçimlerinde bir daha aday olmayacağını söyledi. YalçıntaÅŸ, dava ve gözaltı sürecinin kendisinde büyük etkisi olduÄŸunu belirterek, “Geçenlerde bir yurtdışı seyahatim sırasında iÅŸadamlarından biri, ne iÅŸ yaptığımı sordu, ben de kendisine ‘Çoban ve rençberim’ dedim. Evet artık biraz büyükÅŸehirin yoÄŸun iÅŸ hayatından uzaklaÅŸarak tarım ve haycancılığa yatırım yapacağım” diye konuÅŸtu.

Çatalca’da koyunlarım var

YalçıntaÅŸ, cezaevinde geçirdiÄŸi 40 günün sonrasında aldığı kararları Hürriyet’e anlattı. Anne tarafından sanayi ve ticaret ÅŸirketleri bulunduÄŸunu belirten YalçıntaÅŸ, ÅŸunları söyledi: “Bir de arkadaÅŸlarımla ortak olduÄŸum ÅŸirketler var. Ä°TO BaÅŸkanı ÅŸapkasını taşıdığım sürece kendi iÅŸlerimden söz etmeyi doÄŸru bulmuyorum. Ama son dönemde beni heyecanlandıran bir iÅŸ var. Tarım ve hayvancılık. Ondan söz etmeyi seviyorum. Çünkü tarım sektörü Türkiye için çok önemli. Bergama Kınık’ta sebze ekmeye baÅŸladım. Ayrıca Ä°stanbul Çatalca’da bir çiftliÄŸim var. Orada da küçük baÅŸ hayvan yetiÅŸtirmeye baÅŸladım. Çok sayıda koyunlarımız var. ”

Çiftlik huzur veriyor

Åžimdilik kaç hayvan yetiÅŸtirdiÄŸi ve ne kadarlık bir alanda tarım yaptığı bilgisini vermek istemediÄŸini kaydeden Murat YalçıntaÅŸ neden tarıma yatırım yaptığını ise, ÅŸöyle açıkladı: “Tarım sektörü Türkiye için stratejik bir sektör. Tarım Bakanlığı bu alandaki yatırımlara çok ciddi teÅŸvikler veriyor. Biz de bu teÅŸviklerden yararlandık. Ama tarıma girmemdeki neden, para kazanmaktan çok, zaman zaman çiftliÄŸe yaptığım ziyaretlerdeki sakinlik ve huzuru sürekli yaÅŸama isteÄŸi. Bir de tabi insan yaÅŸ aldıkça galiba topraÄŸa düÅŸkünlüÄŸü artıyor. Büyük ÅŸehrin yoÄŸunluÄŸundan, iÅŸ hayatının stresinden biraz uzaklaÅŸmak istiyorum.”

Siyaset defterini kapattım

Ak Parti’nin kurucuları arasında yer alan YalçıntaÅŸ, bundan sonraki süreçte siyaset yapıp yapmayacağı konusunda da net yanıt verdi: “Hayır. Siyaset defterini kapattım. Zamanında siyaset yaptım, artık bu konu dünde kaldı.”

YalçıntaÅŸ, adının Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi (TOBB) baÅŸkanlığı için geçiyor olması konusundaki soru için de “Bence bu arkadaşınız, dostunuz olan birinin koltuÄŸunda gözünüzün olduÄŸu anlamına gelen kötü bir soru. TOBB baÅŸkanlığına aday olmam söz konusu deÄŸil” dedi.

Pişman değilim 8 yıl hizmet şansı buldum

MURAT YalçıntaÅŸ, ‘Ä°TO BaÅŸkanı olmasaydınız davaya neden olan süreç hiç yaÅŸanmayacaktı. Dolayısıyla baÅŸkan olduÄŸunuza piÅŸman mısınız?’ ÅŸeklindeki sorumuza ÅŸu karşılığı verdi: “Hayır, hiç piÅŸman deÄŸilim. 8 yıldır Ä°TO yönetim kurulu ve meclisi ile birlikte ülkeye hizmet etme ÅŸansı buldum. Bizim faaliyetlerimizin sonunda iÅŸ bulanlar, iÅŸini büyütenler, ilk kez ihracat yapanlar oldu. Bu çok önemli bir kazanım bence, bundan piÅŸman olmak mümkün mü? Annemin babası Kınıklı bir rençberdi. Daha sonra iÅŸlerini büyütüp Ä°stanbul’da üretim tesisleri kurmuÅŸtu. Ä°lerleyen yaşına raÄŸmen her gün sabah erkenden iÅŸe gitmeye devam ederdi. Biz de ‘Artık yaÅŸlandın, her gün iÅŸe gitme’ derdik. Dedem ise, ‘Ä°nsanların en hayırlısı, insana faydası olandır’ diyerek, çalışmaya devam ederdi. Dolayısıyla, Ä°TO’daki faaliyetlerimizde her zaman insanlara yararlı olmayı amaçladık.”

Cezaevi günlerini kitaplaÅŸtırıyor

Ä°TO’daki konuÅŸmalarını ‘Dündan Yarına Bugünün Sözleri’ adıyla kitaplaÅŸtırdığını belirten Murat YalçıntaÅŸ ÅŸunları söyledi: “Åžu anda blogumdaki yazılarımı kitaplaÅŸtırmak üzere bir çalışma yürütüyorum. Yakında onları da basacağız. Ondan sonra üçüncü bir kitap olarak cezaevindeki günlerimi anlatan bir kitap yazacağım. Åžu an dava sürdüÄŸü için cezaevindeki deneyimim dahil konuÅŸla ilgili konuÅŸmam doÄŸru deÄŸil. O nedenle dava bittikten sonra bütün olup biteni bir kitapta toplayacağım. Cezaevinde geçirdiÄŸim 40 günde yazmanın önemini fark ettim. GeçirdiÄŸim her günde duygularımı, düÅŸüncelerimi günlük gibi yazıya döktüm. Bütün bunları kitapta toplayacağım.”

Herkes görevinin gereÄŸini yapıyor

‘CEZAEVÄ° deneyiminizi bir cümle ile özetlemeniz gerekirse ne söylerdiniz’ ÅŸeklindeki sorumuzu ise Murat YalçıntaÅŸ ÅŸöyle yanıtladı: “Ä°nsan kaderinde ne yazılıysa onu yaşıyor. Bu kesin ve kaçınılmaz. Ben bu süreçte en büyük servetimin dostlarım olduÄŸunu gördüm. Bu bence en önemli kazanım. Buradan bir kez daha bana başından bu yana destek veren dostlarıma teÅŸekkür etmek istiyorum.” YalçıntaÅŸ, bu süreçte kimseye kırgın olmadığını da belirterek, “Bu süreçte görüÅŸemediklerim, ya da temas edemediklerimle ilgili sorular soranlar oluyor. Kimseye kırgın deÄŸilim. Herkes görevinin gereÄŸini yerine getiriyor” dedi.

F1 pisti için 2 aya kadar ihale açılacak

FORMULA 1 (F1) yarışlarının Türkiye’deki ayağının kalkmasıyla ilgili olarak Murat YalçıntaÅŸ, ÅŸunları anlattı: “F1’in sahibi Bernie Ecclestone yarışları Türkiye’de yapma karşılığında Maliye Bakanlığı’ndan 13 milyon dolar isim hakkı alıyordu. Ecclestone bunu 26 milyon dolara çıkarmak istedi. Maliye Bakanlığı da kabul etmedi, yarışlar gitti. Türkiye’nin tanıtımı açısından önemliydi. Yarışları izlemeye gelen yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iliÅŸkin algısında olumlu etki yaratıyordu. Dolayısıyla yatırım çekme açısından da önemli bir araçtı. Åžimdi pisti deÄŸerlendirmek üzere ihale açıyoruz. Yerli yabancı ÅŸirketlerden soranlar var. 2 aya kadar ihaleye çıkarız. Åžartname hazırlanıyor. Yine motor sporlarıyla ilgili etkinlikler olabilir.”

Katma deÄŸer yaratan her sermaye deÄŸerli

SERMAYE’nin Ä°stanbul ya da Anadolu sermayesi, ÅŸu partinin bu partinin sermayesi ÅŸeklinde ayırlmasının doÄŸru olmadığını belirten Murat YalçıntaÅŸ, ÅŸunları kaydetti: “Sermaye ayrımının bu ülkenin her köÅŸesinde, kapıdaki bekçisinden, fabrikanın sahibini kadar katma deÄŸer yaratan herkese haksızlık olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Ben bu insanları pakulara sarıp sarmalamamız gerekiyor. Üretim ve ticaret yapanların içine sanatçıları da ekliyorum. Hepsi bu ülkeye hizmet ediyor.”

Yunanistan krizine razıyız

EKONOMÄ°K büyümede hızdan çok dengenin önemli olduÄŸunu söyleyen Murat YalçıntaÅŸ, ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yaptı: “Merkez Bankası’nın geçen yıldan bu yana aldığı önlemlerle ekonominin fazla ısınmasını engellenmiÅŸ oldu. Ekonomide denge çok önemli, her ÅŸeyin aşırısı zararlı. Ekonominin bayramın geliÅŸi, ardından da okulların açılmasıyla daha da canlanacağını düÅŸünüyorum. Yunanistan krizi patladığında endiÅŸelenmiÅŸtik ancak Türkiye etkilenmedi. Ä°spanya ve Ä°talya’nın durumunu görünce, Yunanistan’daki krize razı hale geldik.”
Hayri Çetinkaya/Hülya Güler/Hürriyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORÄ°DEKÄ° DÄ°ÄžER HABERLER
Mark Zuckerberg'ün kâbus haftası
Zuckerberg'ün kâbus haftasında Murhpy Yasaları birer birer işledi. Kardeşi ...
Mirkelam sırtını Sabancı'ya dayadı
20 Mayıs 1995'te koşar adım hayatımıza giren Mirkelam, hangi Sabancı'ya sırtını dayadı?
Virgin’in patronundan başarının 5 sırrı
Sıfırdan dünyanın en zengin isimlerinden biri olan İngiliz girişimci Richard ...
 
Çiftkurtlar Otomotiv’in sahibinden sürpriz nikah
Çiftkurtlar Otomotiv’in sahibi Mehmet Çelik, Yunanistan’da ünlü sanatçı ile evlendi.
Karamehmet: Afrika pazarı bana yasak
Çukurova patronu Karamehmet, "Dışarıda fırsat çok ama mahkeme kararı yüzünden ...
Yalçındağ, Google'a 'Oğlum bak git' diyecek
Doğan Grubu'nun tecrübeli ismi Mehmet Ali Yalçındağ, Yandex'in başına geçince Goggle'a meydan okudu
 
TÜSİAD üyesi ünlü iş kadını fena dağıttı: İşler küfelik
İş dünyasının önde gelen isimlerinden Ömer Dinçkök'ün kızı Ayça Dinçkök, önceki gece fena dağıttı.
Ağaoğlu, tekneyi parçalattı yerine özel uçak alıyor
Oğlunun kendisinden habersiz aldığı 60 bin Euro’luk offshore tekneyi parçalatan ...
Hüsnü Özyeğin'e Swissotel şoku!
Hüsnü Özyeğin'in 422 Milyon TL'ye kazandığı Swissotel ihalesinde şok gelişme
 
 
   PÄ°YASALAR     
       
  32,5004   34,6901  
       
  9.693,000   2.496,8600  
   GÃœNÃœN MANÅžETLERÄ°     
 
Günün tüm haberleri »
   BASIN TOPLANTISI & AJANDA     
  • Ekonomi
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk
    Ceylan Intercontinental
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Ekonomi Gazetecileri DerneÄŸi (EGD) BuluÅŸmaları devam ediyor... Bu kapsamda 7 Haziran 2012 PerÅŸembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik...
  • EÄŸitim
    Türk Eğitim Vakfı
    Kuruçeşme Divan Otel
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Türk EÄŸitim Vakfı (TEV)’nın 2012-2013 eÄŸitim yılında yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas yapmaya hak kazanan 74 genç...
  • Otel YöneticiliÄŸi Lisans Programı,
    Hüsnü Özyeğin
    The Marmara
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Alanında Türkiye’nin ilk ve tek akademik programı olma özelliÄŸine sahip ÖzyeÄŸin Üniversitesi (ÖzÜ) Otel YöneticiliÄŸi...
   Ä°ÅžTE KULÄ°S     
   YAZARLAR     
Ali AÄŸaoÄŸlu
Matadorlar piyasaların canını sıkacak
“Ä°spanya yardım için ne zaman baÅŸvuracak?” Ekim ayının sorusu ...
   E-POSTA LÄ°STESÄ°     
Listemize kayıt olun, finans dünyasının gelişmeleri e-postanıza gelsin.
   ANKET     
En iyi kredi kartı hangisi?
Axess
Bonus
Maximum
World
Ziraat
 Sonuçlarý göster   
   FACEBOOK     
 
 
   

YASAL UYARI : www.istefinans.com sitesinde ve sitenin içinde yer alan haberler ve yazarların, yorum, görüş, öneri ve raporları "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 
 
     
 
HABER   Ekonomi | Borsa | Ä°ÅŸ dünyası | Altın | Kulis | Gündem | Röportaj | Spor
FOTO GALERÄ°   Finans | YaÅŸam | Magazin | Otomobil | Teknoloji | Borsa | Karikatür | Haber
VÄ°DEO GALERÄ°   Finans | Gündem | Borsa | YaÅŸam | Yatırım | Ekonomi
ETÄ°KETLER   BDDK | Ä°ÅŸ Bankası | Ä°MKB | Erdem Başçı | Denizbank | Türkiye | bankacılık | Mario Draghi
Ä°ÅžTE FÄ°NANS   Tüm Haberler | Gazeteler | GiriÅŸ sayfam yap | Favorilere ekle | Hakkımızda | Künye | Ä°letiÅŸim | Reklam | Sitene ekle