Günün Tüm Haberleri   |   Gazete Birinci Sayfaları   |   GiriÅŸ sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Hakkımızda   |   Künye   |   Ä°letiÅŸim   |   Sitene haber ekle   |   RSS
 
  26 Nisan 2024 Cuma  
 
   
   
 
13 AÄŸustos 2012 Pazartesi - 07:37

Lübnanlı, Türkiye'ye 4 milyar dolar kaynak aktaracak

12 yıl sonra sıfırdan lisans alan ilk banka olan Lübnanlı, ilk 5 yıl içerisinde Türkiye ekonomisine 3-4 milyar dolarlık katkı sağlayacak.

Lübnanlı, Türkiye ye 4 milyar dolar kaynak aktaracak

Lisans sürecinin tamamlanmasının ardından ekim ayında düÄŸmeye basmaya hazırlanan Türk bankacılık sektörünün çiçeÄŸi burnunda bankası Odea Bank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, bankanın 5 yıllık iÅŸ planını anlattı. 2017 sonunda 90 ÅŸubeli ve 2 bin çalışan bir banka büyüklüÄŸüne ulaÅŸmayı hedeflediklerini anlatan Özkaya, Türkiye ile OrtadoÄŸu arasında artan ticari birlikteliÄŸi rakamlara dökecek

Türk bankacılık sektöründe 12 yıl sonra sıfırdan lisans alan ilk banka olan Lübnanlı Bank Audi, ilk 5 yıl içerisinde Türkiye ekonomisine 3-4 milyar dolarlık katkı saÄŸlayacak. Bank Audi'nin Türkiye birimi Odea Bank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, bankanın ÅŸu an 300 milyon dolar olan sermayesini en az iki, hatta üç katına çıkarabilme sözünü aldıklarını belirterek , 'Yaklaşık 1 milyar dolar sermaye, kendi faaliyetlerimiz aracılığıyla yatırımcılara vereceÄŸimiz krediler veya Bank Audi aracılığıyla yurtdışından getireceÄŸimiz fonlar olarak bakınca 1-2 milyar doları bulur. Bu da ilk 5 yılda 3-4 milyar dolarlık katkı demek' dedi.

HSBC Rusya CEO'su iken mayıs ayında Bank Audi Grubu'na transfer olarak Odea Bank Genel Müdürlük koltuÄŸuna oturan Hüseyin Özkaya ile bankanın Türkiye'ye yönelik hedeflerini konuÅŸtuk. 5 yıllık iÅŸ planlarının hazır olduÄŸunu belirten Özkaya, Odea Bank'ın 2017 sonunda 90 ÅŸube ve 2 bin çalışana ulaÅŸmasının hedeflendiÄŸini aktardı.

l Türkiye'de sıfırdan bir banka kurmanın zorlukları ve avantajları neler?

Satın alma prosedüründen tutun reklam anlaÅŸmalarına, çalışan haklarına bankacılık altyapısına kadar uzanan zor bir süreç ama aynı zamanda iÅŸin zevkli tarafı. Çünkü herkesde ciddi bir birikim var. Bizim iddiamız da her bankadaki en iyi insanları aldık. Bu yüzden sıfırdan doÄŸruyu yapma ÅŸansımız çok yüksek. Çok eski bir banka olsaydı ve birtakım ÅŸeyleri deÄŸiÅŸtirmeye çalışıyor olsaydık alışkanlıkları deÄŸiÅŸtirmek çok zor olacaktı.

l Tam olarak ne zaman faaliyete geçeceksiniz?

Geçen ekim ayında aldığımız bankacılık yapma lisansıydı. Åžimdi artık operasyonel lisans olarak teyiti verilecek. BDDK, hazır olduÄŸunu söylediÄŸimiz her alt yapıyı, iÅŸleyiÅŸimiz prosedürlerimiz vizyonumuz iÅŸ planlarımızı hepsini kontrol ediyor. Bu da en geç eylül ayında biter diye umuyoruz. Ekim ayında gerçekten operasyonel olarak kredi verebileceÄŸiz, mevduat toplayacağız.

5 YILLIK Ä°Åž PLANI HAZIR

l Kısa ve orta vadeli büyüme stratejisi nedir?

2013 ila 2017 arasında bir iÅŸ planı yaptık. Ä°lk 15 arasında yer almak ve yüzde 2-3 pazar payı hedefliyoruz. 2013 sonunda 2 milyar dolar aktif toplamına ve 1.5 milyar dolar kredi büyüklüÄŸüne ulaÅŸmak istiyoruz.15'te aktifleri 5 milyar dolara, kredileri 4 milyar dolara çıkaracağız. 2017 sonunda ise hedefimiz; aktiflerde 9 milyar dolar, kredilerde 6 milyar dolara ulaÅŸmak. DoÄŸal olarak sermayedarın beklediÄŸi bir sermaye getirisi var. Bunlar ikinci ve üçüncü yıllar geçerli. Öncelikle çok saÄŸlam, alt yapısı düzgün, güvenilir ve tutarlı bir banka yaratmak istiyoruz.

2017'de hedef 2000 personel

l ÅžubeleÅŸme ve istihdam hedefleriniz?

Biz daha çok müÅŸteriye servis veren tarafta ağırlıklı büyümek istiyoruz. Operasyonel tarafta genel müdürlükte daha az sayıda insanla çalışmak istiyoruz. Ve çalışma gücümüzün büyük kısmını ÅŸubelere, sahaya yansıtmak istiyoruz. 2015'te 1500 kiÅŸi civarında olacağız. 5. yılın sonunda 2017 yılında yaklaşık 1800-2000 kiÅŸiye ulaÅŸmış olacağız. Bu yıl yetiÅŸirse kesinlikle 5 ila 7 arasında ÅŸube açacağız. 2015'te 60 ÅŸube, 2017 yılın sonunda yaklaşık 90 civarında ÅŸubeye ulaÅŸmayı hedefliyoruz.

5 yılda 500 bin bireye ulaşacak

l Odea Bank'ın hedef kitlesinde kimler var?

Bireysel bankacılıkta ilk 5 yıl içinde 500 bin müÅŸteriye ulaÅŸmayı hedefliyoruz. Kurumsal bankacılıkta 1000, ticaride 10 bin, KOBÄ°'lerde 50 bin dolayında müÅŸteri hedefliyoruz.

l Kredi kartınız da olacak mı?

Evet . Kendi markamız olacak ama bir markayla iÅŸbirliÄŸi yapabiliriz. Her bireysel müÅŸteriye kredi kartı vermeyi hedeflediÄŸimiz için o rakamlar da bireysel kredi müÅŸteri sayısına paralel olacak.

Türkiye'de uzun dönem kalmak istiyor

l Diğer bankalardan farkınız ne olacak?

Türkiye'nin önümüzdeki 5 yıl içerisinde ortalama yüzde 5 büyüyeceÄŸini düÅŸünürsek; bankacılık sektörü bunun üzerinde yüzde 10'lar civarında büyüyecek. Bu doÄŸal olarak bize büyüme imkanı yaratıyor. Ki yeni bankanın çok daha hızlı büyümesi çok doÄŸaldır, bir baz etkisi var. Çünkü sıfırdan büyüyoruz. Türkiye'de insan gücü çok önemli. Türkiye'nin dinamizmi, iÅŸ yapma potansiyeli ve çok iyi piyasası var. Zaten Bank Audi de o yüzden Türkiye'de. Türkiye'de uzun dönem kalmak istiyor. Kısa vade beklentileri yok. Gereken fon ve sermaye desteÄŸini saÄŸlamaya hazır. Ä°kinci büyük desteÄŸimiz; gerçekten gurur duyuyorum. Her aÅŸamada ÅŸoförden genel müdür yardımcısına kadar gerçekten çok ince seçilmiÅŸ, çok düzgün, iyi yetiÅŸmiÅŸ, ahlaki deÄŸerleri çok saÄŸlam, teknik bilgileri çok iyi bir kadromuz olması. Çalışan kalitesi son derece yukarıda olmak zorunda. Ortak deÄŸerlerimiz olmalı. Risk yönetimi de çok önemli. BüyüyeceÄŸiz diye risk yönetiminden herhangi bir taviz vermeyeceÄŸiz.

Ortadoğu'ya ihracat %30 arttı

l Bölgesel iÅŸbirliÄŸine katkınız olacak mı?

Çok fazla. Grubun Türkiye'ye yatırım yapmasının faktörlerinden bir tanesi bu. OrtadoÄŸu'ya yapılan ihracat her yıl yüzde 20-30 büyüyor. Dolayısıyla Türk ÅŸirketleri bu bölgede çok aktif. Onların ticaret iliÅŸkilerinden mutlaka pay almak istiyoruz.

Ayfer Arslan/AkÅŸam

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORÄ°DEKÄ° DÄ°ÄžER HABERLER
'Merkez ikinci yarıda gaza basar'
Libor skandalıyla çalkalanan İngiliz Barclays, Türkiye için yıl sonu yüzde ...
‘Katılım’a vade nefesi
BDDK, katılım bankalarının özel fon havuzunun vadesinin alt limitini 3 aydan bir aya indirdi.
İş'ten 1.6 milyarlık kâr!
İş Bankası'nın ikinci çeyrek solo net kârı, geçen yıl aynı döneme göre ...
 
'Milyonerler Kulübü'ne 1 yılda 8 bin yeni üye
Türk bankacılık sektöründe Haziran 2012 itibarıyla 718 milyar 791 milyon ...
43 yaşında banka patronu oldu
Kıbrıs İktisatbank’ın 43 yaşındaki patronu, hedefinin banka açmak olduğunu ...
Ä°stanbullu, MuÅŸludan 30 kat zengin
İstanbul'daki kişi başı mevduat, 23 bin 438 lira ile Muş'taki kişi başı mevduatı 30'a katladı
 
12 bankalı soruşturmada karar veriliyor
Bankacılık soruşturmasında raporun bu ay tamamlanması ve kararın 2013 başında verilmesi öngörülüyor.
'Kara para akladın' iddiası!
New York eyaleti finansal regülatörü, Standard Chartered'ın İran'ın ''kara ...
Kredi kartı aidatı sadece 1 kez alınacak
Kartı aidatını bankalar sadece ilk yıl alacak sonraki yıllar için ücret talep edemeyecek.
 
 
   PÄ°YASALAR     
       
  32,5036   34,9099  
       
  9.717,000   2.441,3000  
   GÃœNÃœN MANÅžETLERÄ°     
 
Günün tüm haberleri »
   BASIN TOPLANTISI & AJANDA     
  • Ekonomi
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk
    Ceylan Intercontinental
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Ekonomi Gazetecileri DerneÄŸi (EGD) BuluÅŸmaları devam ediyor... Bu kapsamda 7 Haziran 2012 PerÅŸembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik...
  • EÄŸitim
    Türk Eğitim Vakfı
    Kuruçeşme Divan Otel
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Türk EÄŸitim Vakfı (TEV)’nın 2012-2013 eÄŸitim yılında yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas yapmaya hak kazanan 74 genç...
  • Otel YöneticiliÄŸi Lisans Programı,
    Hüsnü Özyeğin
    The Marmara
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Alanında Türkiye’nin ilk ve tek akademik programı olma özelliÄŸine sahip ÖzyeÄŸin Üniversitesi (ÖzÜ) Otel YöneticiliÄŸi...
   Ä°ÅžTE KULÄ°S     
   YAZARLAR     
Ali AÄŸaoÄŸlu
Matadorlar piyasaların canını sıkacak
“Ä°spanya yardım için ne zaman baÅŸvuracak?” Ekim ayının sorusu ...
   E-POSTA LÄ°STESÄ°     
Listemize kayıt olun, finans dünyasının gelişmeleri e-postanıza gelsin.
   ANKET     
En iyi kredi kartı hangisi?
Axess
Bonus
Maximum
World
Ziraat
 Sonuçlarý göster   
   FACEBOOK     
 
 
   

YASAL UYARI : www.istefinans.com sitesinde ve sitenin içinde yer alan haberler ve yazarların, yorum, görüş, öneri ve raporları "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 
 
     
 
HABER   Ekonomi | Borsa | Ä°ÅŸ dünyası | Altın | Kulis | Gündem | Röportaj | Spor
FOTO GALERÄ°   Finans | YaÅŸam | Magazin | Otomobil | Teknoloji | Borsa | Karikatür | Haber
VÄ°DEO GALERÄ°   Finans | Gündem | Borsa | YaÅŸam | Yatırım | Ekonomi
ETÄ°KETLER   Ä°ÅŸ Bankası | altın | VakıfBank | Dolar | Borsa | Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu | Yapı Kredi | Rekabet Kurulu
Ä°ÅžTE FÄ°NANS   Tüm Haberler | Gazeteler | GiriÅŸ sayfam yap | Favorilere ekle | Hakkımızda | Künye | Ä°letiÅŸim | Reklam | Sitene ekle