Günün Tüm Haberleri   |   Gazete Birinci Sayfaları   |   GiriÅŸ sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Hakkımızda   |   Künye   |   Ä°letiÅŸim   |   Sitene haber ekle   |   RSS
 
  26 Nisan 2024 Cuma  
 
   
   
 
7 Haziran 2012 PerÅŸembe - 07:37

Erdoğan: Alacaksanız beni alın, talimat benim

Başbakan Erdoğan'dan yargıya sert açıklama, "Alacaksanız beni alın, talimatı veren benim. Talimat veren alınmaz. Talimatı veren benim"

Erdoğan: Alacaksanız beni alın, talimat benim

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, CHP lideri KılıçdaroÄŸlu ile yaptığı görüÅŸme konusunda ÅŸunları söyledi "Bugünkü tablonun güçlenerek devam etmesi en büyük arzumdur. Ön yargım yok. Bu konuda somut adımı beraber atalım"

BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan, dün CHP lideri ile 'Terörle mücadele' konusunda yaptığı tarihi zirvenin ardından dün gece de atv ile A Haber'in ortak yayınında çarpıcı açıklamalar yaptı. Gazetelerin genel yayın yönetmenlerinin gündeme iliÅŸkin sorularını yanıtlayan ErdoÄŸan, KılıçdaroÄŸlu görüÅŸmesini yorumlarken CHP'nin paketi "öneri deÄŸildir tespittir, teÅŸhistir" dedi. ErdoÄŸan'ın mesajları ÅŸöyle:

ÖNERÄ° DEĞİL TEÅžHÄ°S: CHP'nin bu yaklaşımını birkaç yönden ele almak isterim. Bir tanesi CHP'nin adımını olumlu yaklaşım olarak görürüm. Ä°kinci boyutuna gelince Sayın Genel BaÅŸkan ve arkadaÅŸlarının getirdiÄŸi öneri paketi olarak ifade edilen 10 maddeden müteÅŸekkil evraka kendileri de "Evet bu bir öneri paketi deÄŸil" dediler. Burada bir teÅŸhis var. Bu bir öneri deÄŸildir tespittir, teÅŸhistir.

MUTABAKAT KOMÄ°SYONU DÜÅžTÜ: Öneri olarak ne var, en sonunda toplumsal mutabakat komisyonu, bir de TBMM dışında akil insanlar grubu öneriyor. Toplumsal mutabakat komisyonu ifadesini kullandıkları anda MHP Genel BaÅŸkanı hemen sert bir açıklamayla her tarafı tozu dumana kattı. Ben artık muhalefet içinde bir genel baÅŸkanın aÄŸzından 'ihanet üçlüsü' gibi ifadelerin çıkmasına üzülüyorum, kendisine yakıştıramıyorum. MHP'nin bu cevabından sona toplumsal mutabakat komisyonu zaten kendiliÄŸinden düÅŸmüÅŸ oluyor. Akil insanlar grubu da buna baÄŸlı olarak kendinden düÅŸmüÅŸ oluyor. Teröre karşı parlamentomuz içinde ÅŸu anda taşın altına elini koymuÅŸ insanlar olarak zaten hepimiz 'akil adamlar'ı oluÅŸturuyoruz.

BÄ°ZÄ°M TEKLÄ°FÄ°MÄ°Z: "Ben size bir baÅŸka teklif daha getiriyorum" dedim. "MHP, BDP olumlu yaklaÅŸmıyorlar. Gelin biz CHP ve AK Parti olarak hemen arkadaÅŸlarımıza talimatları verelim. Ä°ktidar ve anamuhalefet olarak biz çalışmaya baÅŸlayalım. Ä°ktidar olarak nerede eksiÄŸimiz var görelim, eksikleri giderme gayreti içinde olalım.

BÄ°RLÄ°KTELİĞİ Ä°LERÄ° TAÅžIYALIM: (Yeni CHP ile ilgili soruya)Bugünkü tablonun güçlenerek devamı en büyük arzumdur, isteÄŸimdir. Onun için bu teklifi yaptım. Miting meydanları tahrik etmesin. Bunu çok daha güzel birlikteliklere götürelim. Hatta benzer meselelerde de aynı ÅŸeyi yapmamız lazım. Ortak paydamız bu milleti muassır medeniyetler üzerine nasıl çıkaracağız, bu. Biz sonunda anamuhalefet, iktidar birlikte çalışmaya baÅŸlarsak, el ele verirsek diÄŸer muhalefet zaten ciddi bir yanlışın içinde olduÄŸunu daha iyi görecek. Samimi olduktan sonra niye iÅŸlemesin? Önyargım, önkabulüm yok. Bu konuda somut adımı beraber atalım.

ULUDERE'YÄ° ÖRTMEYÄ°Z: Uludere olayı çok farklı zeminlere çekiliyor. Biz bugüne kadar hiçbir olayın üstünü örtmedik, örtmeyiz. Ben DVD'leri izledim. Ä°zlediÄŸimde inanın orada ne olduÄŸunu anlamanız mümkün deÄŸil. Gerek soruÅŸturma süreci, gerek askeri, gerek sivil tüm çalışmalar devam ediyor. (Hatayla özür arasında fark var mıdır? Hata deyince özür dilenmiÅŸ oluyor mu? ÅŸeklindeki soruya) Biz Dersim ile ilgili özür ifadesini kullandık da, zannediyor musunuz ÅŸu anda da aynı kelime kullanılsa bu iÅŸlerde sulh olacak. Böyle bir ÅŸey yok. Olay salt bir kaçakçılık deÄŸildir. Çünkü buradan terör örgütünün beslenmesi var. ("Yani örgütsel bir kaçakçılık?" sorusuna) O köyün evlatları maalesef kullanılmıştır.

BÄ°RLÄ°KTE GÄ°DEBÄ°LÄ°RÄ°Z: (Uludere'ye KılıçdaroÄŸlu ile beraber gitme gibi bir proje var mı? sorusu üzerine) "Hayır, yani bu çalışma eÄŸer ikimizin arasında baÅŸlarsa ben Sayın KılıçdaroÄŸlu'na 'sizinle sorunlu bölgeleri birlikte gezeriz' dedi.

'Alacaksanız beni alın talimat benim'

250'nin (CMK 250. madde) tartışılmasının nedeni MÄ°T müsteÅŸarımızın baÅŸbakanlığın iznine tabi olmasına raÄŸmen ÅŸüpheli sıfatı ile çaÄŸrılmasıdır. Bu kabul edilebilir bir yaklaşım deÄŸil. Burada yargı her ÅŸeyi hatta yasayı bir kenara koyup yürütme alanına girme adımı atmış oldu. EÄŸer bir BaÅŸbakan olarak direkt bana baÄŸlı müsteÅŸarıma sahip çıkmazsam... Alacaksanız beni alın, talimatı veren benim. Talimat veren alınmaz. Talimatı veren benim. Alacaksanız beni alın. Tüm enstrümanlarımı kullanmam lazım. Bu madde haddinden fazla bir yetki doÄŸuruyor.

'Yargıya güven azalıyor'

Tutuksuz yargılanabileceÄŸi halde tutuklu yargılanan insanlar var; bu gazetecidir, siyasidir kim olursa olsun. Bu insanların tutuksuz yargılanmaları mümkünken neden tutuklanarak yargılanıyor. Bu süreci bizim farklı bir ÅŸekilde yumuÅŸatarak atlatmamız lazım. Bunlar ülkede yargıyı da sıkıntıya sokuyor. Yargıya güven ciddi manada artmışken ÅŸimdi azalmaya baÅŸladı. Bunları da görmemiz lazım.

'Engelli diye aldırmak ötanazidir'

Ben aynı kefeye koymadım. Sezaryen aslında kiÅŸinin kendi kararı deÄŸil. Avrupa'da böyle, tıp karar veriyor gerekiyor mu, gerekmiyor mu diye. Ama bizde özel hastanelerde sezaryen oranı yüzde 90'ların üzerinde. Devlet hastanelerinde yüzde 50. Kürtaja gelirsek, burada dini olmayan, ahlaki olmayan bir yorum var, "Vücut benimdir." O cenin oraya düÅŸtüÄŸü zaman o bir candır. O zaman adam BoÄŸaz Köprüsü'ne çıktığında bu vücut benimdir kendimi atıyorum dedirtme ÅŸansımız var mı? Biz burada yaÅŸama hakkını savunmakla görevliyiz. Bunun gündem deÄŸiÅŸtirmekle alakası yok. Çocuk engellidir diye onu aldırırsak, bu ötanazidir. Zorunluluk hallerinin ayrı tutulması gerekir.

Barzani sabrın son demlerinde'

("Barzani ile temaslar Kandil'in sökülmesi gibi güvenlik politikalarını içeriyor mu?" ÅŸeklindeki soruya) Barzani bu iÅŸlerden çok rahatsız. Onlar da artık sabrın son demlerini oynuyorlar. Hatta biliyorsunuz Ulusal Kürt Kongresi'ni toplama niyeti de sadece bundan dolayıydı. "Biz silahı bırakmaları kendilerinden isteyeceÄŸiz, çünkü Türkiye ile bizim aramızda herhangi bir sıkıntı olamaz. Bunu ortadan kaldırmalıyız" dediler. ("Mesut Barzani ve Neçirvan Barzani ile görüÅŸmelerde Kandil'e yönelik somut talepler var mı" sorusuna) Olumlu geliÅŸmeler var.

'Sezer atamalarımızı engelledi'

CumhurbaÅŸkanı farklı, baÅŸbakan farklı olduÄŸu zaman orada ciddi sıkıntılar oluyor. Gel gör ki Anayasa Mahkemesi BaÅŸkanı iken (Ahmet Necdet Sezer) yerindelik konusundaki düÅŸüncesini cumhurbaÅŸkanı olduÄŸu zaman göremedik. Yerindelik hakkımı maalesef birçok kez o kullandı. Yapmak istediÄŸimiz atamaları engelledi. Ortaya bir gerekçe de konmadı, iade edildi. Bu bize zaman kaybettirdi. Åžu anda cumhurbaÅŸkanı ile adımlarımızı atıp hızla mesafe alıyoruz. Türkiye kazanıyor. Mesele bunu baÅŸarabilmek...

'Özal'ın düÅŸtüÄŸü durum yaÅŸanmamalı'

(Siz 2015'te BaÅŸbakan olmayacaksınız. Sizin için CumhurbaÅŸkanlığı daha cazip olmaz mı? sorusuna) Seçimler 5 yılda bir olursa hükümet daha iyi çalışır. YaÅŸadıklarımdan bu dersi çıkardım. Biz Sayın Özal'ın düÅŸtüÄŸü durumun ülkemizde yaÅŸanmamasını arzuluyoruz. Anayasa'da icranın başı CumhurbaÅŸkanıdır ama dışarıdan bakan BaÅŸbakan zanneder. Atamayı yapan da yetki veren de CumhurbaÅŸkanıdır. Artık halkın seçtiÄŸi bir CumhurbaÅŸkanı olacak. Ona göre de yetki ve sorumlulukları olmalıdır.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
 
   PÄ°YASALAR     
       
  32,4522   34,7352  
       
  9.916,000   2.436,0400  
   GÃœNÃœN MANÅžETLERÄ°     
 
Günün tüm haberleri »
   BASIN TOPLANTISI & AJANDA     
  • Ekonomi
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk
    Ceylan Intercontinental
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Ekonomi Gazetecileri DerneÄŸi (EGD) BuluÅŸmaları devam ediyor... Bu kapsamda 7 Haziran 2012 PerÅŸembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik...
  • EÄŸitim
    Türk Eğitim Vakfı
    Kuruçeşme Divan Otel
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Türk EÄŸitim Vakfı (TEV)’nın 2012-2013 eÄŸitim yılında yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas yapmaya hak kazanan 74 genç...
  • Otel YöneticiliÄŸi Lisans Programı,
    Hüsnü Özyeğin
    The Marmara
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Alanında Türkiye’nin ilk ve tek akademik programı olma özelliÄŸine sahip ÖzyeÄŸin Üniversitesi (ÖzÜ) Otel YöneticiliÄŸi...
   Ä°ÅžTE KULÄ°S     
   YAZARLAR     
Ali AÄŸaoÄŸlu
Matadorlar piyasaların canını sıkacak
“Ä°spanya yardım için ne zaman baÅŸvuracak?” Ekim ayının sorusu ...
   E-POSTA LÄ°STESÄ°     
Listemize kayıt olun, finans dünyasının gelişmeleri e-postanıza gelsin.
   ANKET     
En iyi kredi kartı hangisi?
Axess
Bonus
Maximum
World
Ziraat
 Sonuçlarý göster   
   FACEBOOK     
 
 
   

YASAL UYARI : www.istefinans.com sitesinde ve sitenin içinde yer alan haberler ve yazarların, yorum, görüş, öneri ve raporları "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 
 
     
 
HABER   Ekonomi | Borsa | Ä°ÅŸ dünyası | Altın | Kulis | Gündem | Röportaj | Spor
FOTO GALERÄ°   Finans | YaÅŸam | Magazin | Otomobil | Teknoloji | Borsa | Karikatür | Haber
VÄ°DEO GALERÄ°   Finans | Gündem | Borsa | YaÅŸam | Yatırım | Ekonomi
ETÄ°KETLER   bankalar | Halkbank | Dolar | BaÅŸbakan ErdoÄŸan | BDDK BaÅŸkanı Mukim Öztekin | Piyasalar | Hüsnü ÖzyeÄŸin | Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu
Ä°ÅžTE FÄ°NANS   Tüm Haberler | Gazeteler | GiriÅŸ sayfam yap | Favorilere ekle | Hakkımızda | Künye | Ä°letiÅŸim | Reklam | Sitene ekle