Günün Tüm Haberleri   |   Gazete Birinci Sayfaları   |   GiriÅŸ sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Hakkımızda   |   Künye   |   Ä°letiÅŸim   |   Sitene haber ekle   |   RSS
 
  10 Mayıs 2024 Cuma  
 
   
   
 
23 Mayıs 2012 ÇarÅŸamba - 07:42

Komutanlardan Karamehmet'e ilginç sorular...

Ergenekon davasında Karamehmet tanık olarak dinlendi. İşte ilginç açıklamaları...

Komutanlardan Karamehmet e ilginç sorular...

Ergenekon Davası’nda tanık olarak dinlenen Ä°ÅŸadamı Mehmet Emin Karamehmet, dava sanıklarından Tuncay Özkan’ın iÅŸe geri alınmasına iliÅŸkin Levent Ersöz’ün kendisini telefonla aradığını söyledi.

Ä°stanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen Ergenekon Davası’nın 186. duruÅŸmasında iÅŸadamı Mehmet Emin Karamehmet tanık olarak dinlendi. MesleÄŸi sorulan Karamehmet, "Serbest çalışırım" diye cevap verdi. Karamehmet tanıklık hakları hatırlatıldıktan sonra tanıklık yemini yaptırıldı. Mahkeme BaÅŸkanı Hasan Hüseyin Özese’nin "Dava konusu olaylar ve sanıklarla ilgili ne biliyorsunuz?" sorusu üzerine tanık Karamehmet, "Benim fazla bir bilgim yok" diyerek sözlerine baÅŸladı.

"ERSÖZ Ä°LE TELEFONDA GÖRÜÅžTÜM"

Tanık Karamehmet, davanın tutuklu sanığı dönemin eski Jandarma Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanı emekli TuÄŸgeneral Levent Ersöz’ü tanıyıp tanımadığı sorusunu "Sonradan öÄŸrendim" diye yanıtladı. Karamehmet, "Davanın sanığı Hasan Atilla UÄŸur’u ise KürÅŸat Albay olarak tanıdım" dedi. Karamehmet "Levent Ersöz ile görüÅŸtünüz mü?" sorusu üzerine "Telefonla görüÅŸtüm diye hatırlıyorum" dedi. "Levent Ersöz, Tuncay Özkan’ı Çukurova Grubu’na geri almanızı söyledi mi?" sorusuna ise Karamehmet "Evet, Levent Ersöz Tuncay Özkan’ı geri almamı söyledi ama, yeri dolmuÅŸtu. Bu nedenle geri alamayacağımı kibarca söyledim" diye cevap verdi. Özese’nin "Tuncay Özkan, Çukurova Medya Grubu baÅŸkanlığından ayrılmasına iliÅŸkin ne biliyorsunuz?" sorusuna Mehmet Emin Karamehmet ÅŸöyle yanıt verdi:

"Tuncay Bey’in ayrılışına iliÅŸkin ÅŸunları biliyorum. Show TV, AkÅŸam grubundaki arkadaÅŸlar Tuncay Özkan’ın fiyatının yüksek olduÄŸunu söyleyip indirmek istemiÅŸler. Tuncay Özkan ‘Ayrılırım’ demiÅŸ. Tuncay Özkan’ın Çukurova Medya Grup BaÅŸkanlığı’ndan ayrıldığında ben yurtdışındaydım."

Karamehmet, Özkan’ın ekip olarak gruba maliyetinin 9 milyon dolar olduÄŸunu sözlerine ekledi. Tanık Karamehmet "Åžener Eruygur’u tanıyor musunuz?" sorusunu "Evet Jandarma Genel Komutanı olarak tanırım" diye yanıtladı. "Eruygur sizden Tuncay Özkan’ı iÅŸe geri almanızı istedi mi?" soruna ise "Hayır" yanıtı verdi.

"TUNCAY ÖZKAN GRUBA DAHÄ°L OLDUKTAN SONRA HABERÄ°M OLDU"

Tanık Karamehmet daha sonra savcı Mehmet Ali Pekgüzel’in sorularını yanıtladı. Pekgüzel’in "Çukurova Medya Grup BaÅŸkanlığı’na Tuncay Özkan’ı getirmeden önce biriyle görüÅŸtünüz mü? sorusuna tanık Karamehmet "Hayır kimse ile görüÅŸmedim. Medya Grup BaÅŸkanlığı’na Tuncay Özkan’ı, tanıdığımız Ersin Pamuksüzer arkadaşımız getirdi. Tuncay Bey, gruba dahil olduktan sonra haberim oldu" diye cevap verdi. Karamehmet, "Tuncay Özkan TSK’da görüÅŸtüÄŸü albay, subay var mıydı?" sorusuna ise "Bunlardan haberim yok" diye cevap verdi.

'TUNCAY BEY KABUL ETMEMÄ°Åž'

'ArkadaÅŸlar, Tuncay Özkan'ın fiyatının yüksek olduÄŸunu söyleyip indirmek istemiÅŸler. Tuncay Bey kabul etmemiÅŸ. Ben o zaman yurt dışındaydım. DöndüÄŸümde ayrılmıştı.' Karamehmet, Tuncay Özkan'ın gruba geri alınması konusunda emekli TuÄŸgeneral Levent Ersöz'le görüÅŸüp görüÅŸmediÄŸine iliÅŸkin soruya da ÅŸu yanıtı verdi: 'Telefonla görüÅŸtüÄŸümü hatırlıyorum. Levent Bey, Tuncay Özkan'ın geri alınmasını istedi. Ricada bulundular. Yeri dolduÄŸu için olamayacağını söyledim.'

"KONUÅžMALARDAN HABERÄ°M YOK"

Savcı Pekgüzel, bazı sanıklardan ele geçen 16 Aralık 2003 tarihli çözüm tutanağına iliÅŸkin soru soracağını belirterek, "Dava sanıkları Levent Ersöz, Hasan Atilla UÄŸur ve Tuncay Özkan arasında geçtiÄŸi iddia edilen bir konuÅŸmaya iliÅŸkin çözüm tutanağı var. Çözüm tutanağında "Mehmet Emin Karamehmet en büyük desteÄŸi TSK’dan gördü" ifadesi yer alıyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?" dedi. Tanık Karamehmet ise, "Benim bu konuÅŸmalardan haberim yok" dedi. Bu sırada Tuncay Özkan’ın avukatı Ahmet ÇörtoÄŸlu, bu çözüm tutanaklarını müvekkili Tuncay Özkan’ın kabul etmediÄŸini belirterek, soruya itiraz etti.

"ERUYGUR’U TANIYORUM"

Sorular üzerine tanık Karamehmet, 2002 yılında dava sanıklarından Levent Ersöz ve Hasan Atilla UÄŸur ile Jandarma Sosyal Tesislerinde görüÅŸtüÄŸünü belirterek, "Bana Pamukbank ile ilgili sorular sordular. O dönemde Pamukbank BDDK’ya devredilmek üzereydi. ’Burada ne oluyor diyerek’ bana soru sordular. Ersöz ve UÄŸur’un üzerinde üniformaları vardı. O günden sonra da az görüÅŸtük" diye cevap verdi. Karamehmet, "Tuncay Özkan’ın iÅŸe geri alınması konusunu ise Levent Ersöz ile telefonda konuÅŸtuÄŸumuzu hatırlıyorum" dedi.

Savcı Pekgüzel, "Åžener Eruygur’u tanıyor musun? sorusuna tanık Karamehmet, "Åžener Eruygur’u tanıyorum. Eruygur Jandarma Genel Komutanı olduÄŸunda tebrik için makamına gitmiÅŸtim. 10-15 dakikalık bir görüÅŸmeydi. O görüÅŸmede AkÅŸam Gazetesi Ankara temsilcisi Nuray BaÅŸaran’ın olduÄŸunu hatırlıyorum" diye cevap verdi. DuruÅŸma savcı Pekgüzel’in, Mehmet Emin Karamehmet’e soru sorması ile devam ediyor.

'ADETTEN' DEDÄ°LER

DuruÅŸmada, Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Åžener Eruygur'a ait günlük randevu listesinde 30 Eylül 2003 tarihinde Tuncay Özkan ve Karamehmet'in ziyaret ettiÄŸinin yer aldığını belirterek, bu görüÅŸmeyi sordu. Karamehmet de Jandarma Genel Komutanı olduÄŸu dönemde Eruygur'u tebrik etmeye gittiÄŸini ifade ederek, 'Bana 'adet' olduÄŸunu söylediler. Tuncay Özkan'ı hatırlamıyorum. Ankara temsilcisi olabilir' dedi.

SAVCI: HER SORUYU SORARIZ

Savcı Pekgüzel'in sorularına sık sık itiraz eden tutuklu sanık Tuncay Özkan ve avukatı Ahmet ÇörtoÄŸlu, soruların yönlendirme amacı taşıdığını savundu.

Özkan ve ÇörtoÄŸlu'nun sorulara müdahalesi üzerine Pekgüzel, 'Savcı sanıkların lehine de soru sorar. Meriç nehrinin kenarındaki tüyü bitmemiÅŸ yetimin hakkını korumak için savcılar her türlü soruyu sorar. Benim sorduÄŸum soru sanıkların lehine. Anlamada sıkıntı çekiyorsanız tekrar okuyabilirim'' diyerek tepki gösterdi.

CUMHURÄ°YET HÄ°SSESÄ° YARDIM AMAÇLIYDI

Mehmet Emin Karamehmet, Cumhuriyet Gazetesi'nin kötü durumda olduÄŸu, bir kısım hisseleri satın alınırsa yaÅŸatılabileceÄŸinin söylendiÄŸini de belirterek, 'Biz de yardım amacıyla yüzde 10 hisse aldık. Bu ilk yardımımız deÄŸil. Yapı Kredi Bankası da gazetenin ayakta kalması için bir sürü yardımda bulunmuÅŸtur'' dedi.

Pekgüzel'in sorusu üzerine Karamehmet, satın aldıkları hissenin, bu davada tutuksuz yargılanan Gürbüz Çapan'ın sattığı hisselerin yarısı olduÄŸunu ifade ederek, ÅŸu anda da bu hisseleri sattıklarını anlattı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORÄ°DEKÄ° DÄ°ÄžER HABERLER
Ünlü Galatasaraylı işadamına haciz şoku
Toyiki adlı şirketi batan ünlü patronun Kandilli'deki yalısı, icradan satışa çıkarıldı
HSBC'nin eski patroniçesi yatırım rehberi oldu
Küresel markalar yaratma ve yenilikçi ürünler sunmak için yola çıkan devlere bir isim daha eklendi.
İşte Ali Koç'u veto eden isim
Fenerbahçe'nin yeni döneminde yönetim kurulunda yer almayan Ali Koç'un neden veda ettiği belli oldu
 
Dünyanın en zengini Türkiye'ye gurbetten giriyor
Avrupa'yı gözüne kestiren dünyanın en zengini Carlos Slim, Türkiye'ye gurbetten girecek.
142 milyon dolara tek seferde 63 gazete aldı
81 yaşındaki ABD’li milyarder Warren Buffet, ilk parasını sokakta gazete satarak kazanmıştı.
Özyeğin: Bundan sonra parayla konuşacağım
3 milyar dolarlık kişisel servetiyle Türkiye’nin en zengin insanı olan ...
 
Sahte CV yüzünden istifa eden CEO kanser
Özgeçmişinde yer alan eğitim bilgilerinden sahtekârlık yaptığı şüphesiyle ...
Bir dedektif gibi danışmanlık işi kovalıyor
32 yıllık profesyonel yaşamının 20 yılını Fransız entegre hizmetler şirketi ...
Çakma operasyonunda ünlü işadamı da gözaltına alındı
Taklit ürünleri engellemek için kurulan Markalar Derneği'nin eski başkanı ...
 
 
   PÄ°YASALAR     
       
  32,2138   34,6997  
       
  10.259,000   2.449,4800  
   GÃœNÃœN MANÅžETLERÄ°     
 
Günün tüm haberleri »
   BASIN TOPLANTISI & AJANDA     
  • Ekonomi
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk
    Ceylan Intercontinental
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Ekonomi Gazetecileri DerneÄŸi (EGD) BuluÅŸmaları devam ediyor... Bu kapsamda 7 Haziran 2012 PerÅŸembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik...
  • EÄŸitim
    Türk Eğitim Vakfı
    Kuruçeşme Divan Otel
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Türk EÄŸitim Vakfı (TEV)’nın 2012-2013 eÄŸitim yılında yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas yapmaya hak kazanan 74 genç...
  • Otel YöneticiliÄŸi Lisans Programı,
    Hüsnü Özyeğin
    The Marmara
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Alanında Türkiye’nin ilk ve tek akademik programı olma özelliÄŸine sahip ÖzyeÄŸin Üniversitesi (ÖzÜ) Otel YöneticiliÄŸi...
   Ä°ÅžTE KULÄ°S     
   YAZARLAR     
Ali AÄŸaoÄŸlu
Matadorlar piyasaların canını sıkacak
“Ä°spanya yardım için ne zaman baÅŸvuracak?” Ekim ayının sorusu ...
   E-POSTA LÄ°STESÄ°     
Listemize kayıt olun, finans dünyasının gelişmeleri e-postanıza gelsin.
   ANKET     
En iyi kredi kartı hangisi?
Axess
Bonus
Maximum
World
Ziraat
 Sonuçlarý göster   
   FACEBOOK     
 
 
   

YASAL UYARI : www.istefinans.com sitesinde ve sitenin içinde yer alan haberler ve yazarların, yorum, görüş, öneri ve raporları "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 
 
     
 
HABER   Ekonomi | Borsa | Ä°ÅŸ dünyası | Altın | Kulis | Gündem | Röportaj | Spor
FOTO GALERÄ°   Finans | YaÅŸam | Magazin | Otomobil | Teknoloji | Borsa | Karikatür | Haber
VÄ°DEO GALERÄ°   Finans | Gündem | Borsa | YaÅŸam | Yatırım | Ekonomi
ETÄ°KETLER   Ä°MKB | Hayati Yazıcı | BDDK BaÅŸkanı Mukim Öztekin | Yapı Kredi | BES | Standard Chartered | Mario Draghi | Gezi Parkı
Ä°ÅžTE FÄ°NANS   Tüm Haberler | Gazeteler | GiriÅŸ sayfam yap | Favorilere ekle | Hakkımızda | Künye | Ä°letiÅŸim | Reklam | Sitene ekle