Akbank, 2011 yılında 2 milyar 535 milyon lira net kar elde etti.
Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, geçtiÄŸimiz yıl 3 milyar 205 milyon lira brüt kar elde eden bankanın, brüt karı üzerinden 670 milyon lira vergi karşılığı ayırdıktan sonra net karı 2 milyar 535 milyon lira oldu.
Toplam aktifleri yaklaşık yüzde 17 büyümeyle 140 milyar liraya ulaÅŸtı
Akbank'ın 2011 yılında toplam aktifleri yaklaşık yüzde 17 büyümeyle 140 milyar liraya ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler toplamı yüzde 30 artışla 88 milyar liranın üstüne çıktı.
Akbank Genel Müdürü Hakan BinbaÅŸgil, bankanın 2011 yılı finansal sonuçlarına iliÅŸkin yaptığı yazılı açıklamada, KOBÄ° ve kurumsal krediler yoluyla saÄŸladıkları desteÄŸi 2011'de bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 30 artırarak 49 milyar liranın üzerine çıkardıklarını bildirdi.
Tüketici kredileri ve kredi kartları kredileriyle saÄŸladıkları desteÄŸin 2011'de yüzde 27 artışla 25 milyar liranın üzerine çıktığına iÅŸaret eden BinbaÅŸgil, bunun yanı sıra bireysel kredi kartı pazar payını da 2010 yılına göre 2,2 puan artırdıklarını belirtti.
Akbank'ın toplam aktiflerinin yaklaşık yüzde 17 büyümeyle 140 milyar liraya ulaÅŸtığını ifade eden BinbaÅŸgil, yaklaşık yüzde 29 artarak 74 milyar liranın üzerine çıkan toplam nakdi kredi büyüklüÄŸüyle ekonomiye ve müÅŸterilere artan oranda destek saÄŸlamayı sürdürdüklerini vurguladı. BinbaÅŸgil, bankanın 2011 yılında nakdi ve gayri nakdi kredilerini yüzde 30 artışla 88 milyar liranın üzerine çıkardığını bildirdi.
2010 yıl sonu itibarıyla yüzde 2,2 seviyesinde bulunan takipteki kredi oranının düÅŸüÅŸ trendini sürdürerek 2011 yıl sonu itibarıyla yüzde 1,7'ye gerilediÄŸine dikkati çeken BinbaÅŸgil, takipteki kredi karşılıklarına iliÅŸkin ise Akbank'ın genel kredi karşılıkları da dikkate alındığında takipteki kredilere yüzde 157 oranında karşılık ayırdığını kaydetti.
''Toplam mevduat 80 milyar liranın üstüne çıktı''
Türkiye'deki tasarruf ve birikim oranlarının geliÅŸmiÅŸ ülkelere kıyasla oldukça düÅŸük seviyede bulunduÄŸunun altını çizen BinbaÅŸgil, ''Akbank olarak yenilikçi finansal ürünlerimizle tüketicilerin ve müÅŸterilerimizin tasarruf alışkanlığı kazanmalarına destek oluyoruz. Bunun yanında, yurt içi borçlanmada da banka bonosu ve tahvili ihraçlarımızla farklı borçlanma enstrümanlarını kullanarak ekonomimiz için yeni kaynak yaratılmasına öncülük etmeyi sürdürüyoruz. Akbank olarak farklı borçlanma enstrümanlarını kullanarak, finansal piyasaların derinlik kazanmasına, finansal ürünlerin çeÅŸitlenmesine ve bu yolla yatırımların artarak ekonomimize daha fazla kaynak aktarılmasına ayrı bir önem veriyoruz'' deÄŸerlendirmesini yaptı.
BinbaÅŸgil, bankanın toplam mevduatlarının yaklaşık yüzde 13 artışla 80 milyar liranın üstüne çıktığını bildirdi.
''Bin 328 kişi Akbank ailesine katıldı''
SaÄŸlıklı büyümesini sürdüren Türk bankacılık sektörünün global ekonomideki ÅŸokların Türk ekonomisine etkilerini yumuÅŸatarak kalkan görevi gördüÄŸünü vurgulayan BinbaÅŸgil, ÅŸunları kaydetti:
''Son yıllarda Türk bankacılık sektörü, büyük bir çıkış yakaladı. Ancak ülkemizde temel bankacılık ürünlerindeki penetrasyon seviyeleri geliÅŸmiÅŸ ülkelerdekilere kıyasla hala düÅŸük seviyede bulunuyor. Ancak milli gelirdeki artış, genç nüfus yapımız ve artan teknoloji kullanımı bankacılık sektörümüzün yüksek büyüme potansiyelini destekliyor. Biz de ülkemizin ve sektörümüzün geleceÄŸine inanıyoruz. Türk bankacılık sektörüne 2011'de de yatırım yapmayı ve istihdam yaratmayı sürdürdük. 2011 yılında 35 yeni ÅŸube ile ÅŸube ağımızı 926'ya yükselttik. ATM sayımız 568 artışla 3 bin 695'e ulaÅŸtı. 2011 yıl sonu itibarıyla en geniÅŸ ATM parkuruna sahip ikinci özel bankayız. Aynı dönemde bin 328 yeni arkadaşımız Akbank ailesine katıldı.''