Günün Tüm Haberleri   |   Gazete Birinci Sayfaları   |   GiriÅŸ sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Hakkımızda   |   Künye   |   Ä°letiÅŸim   |   Sitene haber ekle   |   RSS
 
  16 Nisan 2024 Salı  
 
   
   
 
15 Åžubat 2012 ÇarÅŸamba - 08:22

'Cesurlar bir kere, korkaklar her gün ..

Aziz Yıldırım'dan gazetecilere, "Cesurlar bir kere ölür, korkaklar her gün ölür. Ne yazık ki spor medyasında çok korkak var"

 Cesurlar bir kere, korkaklar her gün ..

Geçen Temmuz’da yapılan dev operasyonlarla Türk futbolunu derinden sarsan ÅŸike soruÅŸturmasında dün ilk duruÅŸma yapıldı.

Ä°stanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruÅŸma saat 9.40’ta Mahkeme BaÅŸkanı Mehmet Ekinci, üye hakimler Hikmet Åžen, Seyfettin Mermerci ve savcı Ufuk Ermetcan’ın duruÅŸma salonuna girmesiyle baÅŸladı. DuruÅŸmaya tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, Ä°lhan EkÅŸioÄŸlu, Åžekip MosturoÄŸlu, Tamer Yelkovan, Cemil Turan, Bülent Uygun, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, CoÅŸkun Çalık, Haldun Åženman, Mehmet Yenice, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Yusuf Turanlı, Abdullah BaÅŸak ve Hakan Karaahmet katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent Ä°brahim Ä°ÅŸcen hastanede tedavi gördüÄŸü gerekçesiyle duruÅŸmaya katılmazken, aralarında eski futbolcu Ümit Karan ile BeÅŸiktaÅŸ Sportif Direktörü Tayfur Havutçu’nun da bulunduÄŸu 25 tutuksuz sanık da duruÅŸmada yer aldı.

Sarı lacivert dosyayla geldi

Aziz Yıldırım duruÅŸma salonuna elinde biri sarı, diÄŸeri lacivert olan iki dosyayla girdi. Avukatlarıyla el sıkışan Yıldırım, daha sonra izleyici bölümünde oturan yakınlarına el salladı. 350 izleyici koltuÄŸu, 250 sanık koltuÄŸu, 190 avukat koltuÄŸu ve 70 basın koltuÄŸu olmak üzere toplam 860 koltuk bulunan salonda, Aziz Yıldırım en önde saÄŸ baÅŸta oturdu. Aziz Yıldırım’ın yanına ise Mecnun Odyakmaz, Ä°lhan EkÅŸioÄŸlu, Cemil Turan, Tamer Yelkovan oturdu. Olgun Peker ise saÄŸdan 4. sırada tek başına oturdu. Ali Kıratlı ve Bülent Uygun da tutuklu sanıklardan ayrı oturmayı tercih etti.

iPad’ten FB-Sivas maçını izledi

DuruÅŸma baÅŸlayana kadar Aziz Yıldırım’ın avukatı ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçin müvekkiline iPad’inden Sivasspor- Fenerbahçe maçını izlettirdi. DuruÅŸmaya ayrıca iddianameyi okumları için TRT’den de üç spiker getirildi. TRT spikerinin tensip zaptını okumasının ardından kimlik tespitine geçildi.

Hakim: Allah bağışlasın

Evli ve iki çocuklu olduÄŸunu söyleyen Yıldırım’a BaÅŸkan Ekinci, “Allah bağışlasın” dedi. Yıldırım ise “SaÄŸ olun” diye yanıtladı. MesleÄŸi sorulan Yıldırım, inÅŸaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü BaÅŸkanı olduÄŸunu, aylık gelirinin ise 30 bin TL olduÄŸunu belirtti. Mahkeme BaÅŸkanı’nın kendisine sabıkası olup olmadığını sorması üzerine ise Yıldırım, “Buraya gelene kadar sabıkam yoktu” diye yanıt verdi. BaÅŸkan Ekinci ise “Bu davada da sabıkanız yok” dedi. Kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından iddianamenin okunmasına saat 11.25’te geçildi. Ä°ddianamenin okunmasına baÅŸlanmadan önce Aziz Yıldırım’ın avukatı Abdullah Kaya söz alarak, “Biz yargılamanın hızlı olması açısından iddianamenin okunmasını istemiyoruz. Usul ekonomisi yapılsın” talebinde bulundu.

‘Biz takımları yargılamıyoruz’

Bunun üzerine Mahkeme BaÅŸkanı Mehmet Ekinci ÅŸunları söyledi: “DuruÅŸma hızlı gitsin istiyorsanız. Biz buna varız zaten. Ä°ddianameyi burada okuyup yargılamanın diÄŸer kısmını ÇaÄŸlayan’da yapmayı planlıyoruz. Ä°ddianamenin okunduÄŸu dört günlük süreyi telafi edeceÄŸiz. Mart ayına 14 günlük duruÅŸma koyacağız. Süratli yapacağız. Sizde hızlı gitmesi için yardımcı olun. Futbol ve spor camiasında tartışılan bir dava. Basında yer aldı. Biz burada iddianameye baÄŸlıyız. Biz burada sporu yargılamıyoruz. Biz burada takımları yargılamıyoruz. Hepsi yüzyıllık deÄŸerlerimiz tek yapacağımız bizim görevimiz olan ÅŸey iddianameye göre yargılama yapmak. Varsa bir yanlışlık bir yakıştırma bunları ayıklayıp karar vermek bizim görevimiz.” BaÅŸkanın sözlerinin ardından iddianamenin okunmasına geçildi.

Hakim Bülent Uygun’u uyardı

ÖÄŸle arası verildiÄŸinde salonu ilk olarak Aziz Yıldırım terk etti. Mahkeme BaÅŸkanı Mehmet Ekinci ise tüm sanıklar dışarı çıkmak isterken Bülent Uygun’a seslenerek, “Herkes aynı anda çıkmasın, jandarma komutanını bekleyelim” uyarısında bulundu. Davanın yaklaşık 400 sayfalık iddianamesinin okunmasına bugün devam edilecek.

‘Asıl ÅŸikeciler dışarıda’

Ä°lk aranın ardından salona alınan sanıklar yakınlarıyla sohbet etmeye fırsatı buldu. Spor muhabirlerinin yanına oturan Aziz Yıldırım “Åžike yaptığımızı söylüyorlar. Asıl ÅŸikeciler dışarıda. Benim Ä°brahim Akın’a 100 bin euro verdiÄŸimi söylüyorlar. Hani nerede belgesi? Kanıtlasınlar gidip kendimi köprüden aÅŸağıya atacağım. Böyle ÅŸike mi olur? “ dedi.

‘Savunmalarını alacağım’

“Televizyonlarda bir sürü atıp tutanlar var. Çıkınca savunmalarını yüz yüze alacağım ” diyen Yıldırım, mübaÅŸirin, muhabirlere “oturun” demesi üzerine, “Kalkın kalkın ne korkuyorsunuz? Cesurlar bir kere ölür, korkaklar her gün ölür. Ne yazık ki spor medyasında çok korkak var. Çok önemli açıklamalarım olacak. Bugün internete koyarlar” diye çıkıştı.

‘Ülkeye sahip çıkın’

DuruÅŸmada verilen bir baÅŸka aranın ardından yine gazetecilerin arasına gelen Yıldırım, burada bir sandalyeye oturarak gazetecilerle sohbet etmeye baÅŸladı. “Ülkeye sahip çıkın, ortalık karışmış” diyen Yıldırım, duruÅŸma salonunu da güzel bulduÄŸunu söyledi. Yıldırım, “Olgun Peker’i Fenerbahçe üyesi yazıyorsunuz, insan biraz araÅŸtırır, nasıl gazetecisiniz” diye sitem etti. Aydınlar‘ın istifasını nasıl deÄŸerlendiriyorsunuz sorusuna ise “Mahkemedeyim. Bana ne ya. Siz tapeleri okuyun” ÅŸeklinde cevap verdi.

‘Günlerim aÄŸlayarak geçiyor’

Gazeteciler, “Kar yağıyor mu?” diye soran Yıldırım’a, “Sizin kaldığınız koÄŸuÅŸ nasıl?” diye sordu. Yıldırım, “KoÄŸuÅŸlar soÄŸuk deÄŸil, iyi” dedi. “Hangi koÄŸuÅŸta, kimle kalıyorsunuz? ” sorusuna ise “Bilmiyorum, boÅŸ verin memleketle ilgilenin” dedi. Hangi kitabı okuyorsunuz?” sorusunu “Nereden sevdim o zalim kadını” ÅŸeklinde cevaplayan Yıldırım, “Günleriniz nasıl geçiyor” sorusuna ise “AÄŸlayarak geçiyor” yanıtı verdi. Ardından Yıldırım bu iki soru için “dalga geçiyorum” dedi.

‘Bülent çok zayıfladı‘

Aziz Yıldırım, “Bu dava ÅŸike davası deÄŸil. Hepsi komik iddialar. Bülent Uygun çok zayıfladı. Ben 15 gün sonra onları gördüm. Salona girdiÄŸimde spor salonuna ortam karanlıktı kilolu birisi vardı. Mecnun’a bu kim dedim? O da Bülent Hoca dedi. GördüÄŸünüz gibi Bülent yay gibi oldu. Bu yaÅŸtan sonra Silivri Metris hepsini savcı ve hakimi gördüm” dedi.

‘Bir bana bakın bir de ona’

Yıldırım yanına yaklaÅŸan sanık Abdullah BaÅŸak’a iddianamede geçen otoyu kastederek, “Mini Cooper’a binmek için zayıflıyor musun?” diye sordu. BaÅŸak “Bir bana bakın bir Mini Cooper’a bakın. Alsam bunu mu alırım, belime geliyor” dedi.

‘BaÅŸkanım ejderha gibi’

Sanıklardan Bülent Uygun da Aziz Yıldırım’ın yanına gelerek basın mensupları ile konuÅŸtu. Bu arada Yıldırım’a “BaÅŸkanım ejderha gibidir. Her ÅŸeyi püskürtür” deyince Yıldırım, “Onun için buradayız” diyerek cevap verdi.

FB yönetim kurulu tam kadro

DuruÅŸmayı, Fenerbahçe Spor Kulübü BaÅŸkanvekili Nihat Özdemir, Yönetim Kurulu üyeleri Cihan Kamer, Ali Koç, Vedat Olcay, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Serhat Çeçen, Semih Özsoy, Abdullah Kiğılı, Murat Özaydınlı ile aralarında ErtuÄŸrul Özkök, Sedat Ergin, Enis BerberoÄŸlu, Ahmet Hakan CoÅŸkun’un da bulunduÄŸu yaklaşık 60 gazeteci ile kulüp temsilcilerinin de aralarında bulunduÄŸu yaklaşık 300 kiÅŸi izledi.

DURUÅžMADAN NOTLAR

Kürklü paltoyla geldi çorba, köfte, pilav yedi

- Tüm sanıklar duruÅŸmaya takım elbiseli tıraÅŸlı ve kravatlı katılırken Aziz Yıldırım yakasında kürkü olan paltosuyla katıldı.

- Mahkeme BaÅŸkanı Mehmet Ekinci, kimlik tespiti sırasında çocuÄŸu olduÄŸunu söyleyen tüm sanıklara “Allah bağışlasın” dedi.

- Kimlik tespiti sırasında Erman ToroÄŸlu’nun avukatının ismi okunurken birkaç kiÅŸinin sesli öksürmesi dikkati çekti.

- Mahkeme baÅŸkanı iddianame okunmaya baÅŸlanmadan önce jandarma komutanına seslenerek, “Rahatsız olan, lavaboya gitmek isteyen varsa götürebilirsin” dedi.

- DuruÅŸmada Aziz Yıldırım’ı ikisi kadın olmak üzere toplam 8 avukat savunuyor.

- BaÅŸka salonda internet andıcı davasına gelen avukatlar Hüseyin Ersöz, Celal Ülgen ve Ä°rem Çiçek ise zaman zaman ÅŸike davasının görüldüÄŸü duruÅŸma salonuna gelerek izleyici bölümünden duruÅŸmayı izledi.

- Tutuklu sanıklara öÄŸle yemeÄŸinde köfte, bulgur pilavı, mercimek çorbası ve kola verildi.

- Metris’ten Silivri’ye nakledilen Aziz Yıldırım’ın 1 nolu cezaevinde B-2 koÄŸuÅŸunda yalnız kaldığı öÄŸrenildi.

- Spor muhabirleriyle sohbet eden Olgun Peker, “Savunmalarımızı yapmaya baÅŸlayınca herkes açık açık ne olduÄŸunu görecek. Son derece rahatım. Her ÅŸey güzel” dedi.

- Tamer Yelkovan ise yanına gelen oÄŸluna sarılarak hasret giderdi. Yelkovan’ın küçük oÄŸlu babasına sarılınca gözyaÅŸlarına hakim olamadı.

Aziz Yıldırım, tek kişilik koğuşta kalacak

F.Bahçe BaÅŸkanı Aziz Yıldırım'ın, yargılama boyunca Silivri 1 No'lu L Tipi Cezaevi'ndeki B2 koÄŸuÅŸunda tek başına kalacağı öÄŸrenildi. Silivri'de, Balyoz ve Ergenekon davalarının görüldüÄŸü büyük mahkeme salonunda gerçekleÅŸtirilen duruÅŸmalar, cuma gününe kadar aralıksız devam edecek. Bu süreçte dün 115 sayfası okunan iddianamenin tamamının bitirilmesi planlanıyor. Cumadan sonra ise ÇaÄŸlayan'daki Ä°stanbul Adalet Sarayı'na geçilecek.

Dünkü duruÅŸmada verilen arada davayı izleyen basın mensuplarının yakınına gelen Fenerbahçe Kulübü BaÅŸkanı Aziz Yıldırım ise ÅŸike hakkında televizyonlarda konuÅŸanlarla yüz yüze görüÅŸeceklerini söyledi. Ä°brahim Akın'a 100 bin Euro verdiÄŸinin iddia edildiÄŸini belirten Yıldırım, "Ä°spatlasınlar, kendimi köprüden atarım. Hangi parayı, hangi hesap numarasına göndermiÅŸim? Ayıp, ayıp...." dedi. Yıldırım, eski Giresunspor BaÅŸkanı Olgun Peker'in Fenerbahçe yöneticisi olduÄŸunu yazanlara da sert çıktı: "Ä°nsan bir araÅŸtırır, nasıl gazetecisiniz?" Yıldırım, "Cezaevinde hangi kitabı okuyorsunuz?" sorusuna gülerek ÅŸu cevabı verdi: "Nereden sevdim o zalim kadını." "Günleriniz nasıl geçiyor?" sorusu karşısında da "AÄŸlayarak." yorumunda bulundu. 24 saat spor yaptığını vurgulayan Yıldırım, bu sırada tutuklu sanık Abdullah BaÅŸak'a hitaben, "Mini Cooper'a binmek için zayıflıyor musun?" diye konuÅŸtu. BaÅŸak da ÅŸu karşılığı verdi: "Bir bana bakın, bir de Mini Cooper'a... Alsam, Cooper mı alırım? Mini Cooper küçücük." dedi. Aziz Yıldırım, ardından tüm sözlerinde ÅŸaka yaptığına dikkati çekti.

Yıldırım ayda 30, Uygun 300 bin lira kazanıyormuş!

Ä°lk duruÅŸmada kimlik tespiti yapılırken, sanıklara aylık kazançları da soruldu. Ä°lk sırayı eski EskiÅŸehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun aldı. Tutuklanmadan önce aylık gelirinin 300 bin TL olduÄŸunu kaydeden Uygun, "Ancak ÅŸimdi hiç kazanmıyorum." dedi. Fenerbahçe Külübü BaÅŸkanı Aziz Yıldırım ise ilk 3'e giremedi. Yıldırım, aylık 30 bin TL ile kardeÅŸi Alaattin Yıldırım'ın da (40 bin TL) gerisinde kaldı. Zanlılar arasında en az kazanan ise 500 TL ile Selim Kımıl oldu. Kımıl, eski Giresunspor BaÅŸkanı Olgun Peker'in liderliÄŸindeki suç örgütüne üyelikten yargılanıyor.

Otyakmaz, mahkeme başkanına 'restoran işletmecisiyim' dedi

F.Bahçe BaÅŸkanı Aziz Yıldırım, aylık gelirinin 30 bin TL olduÄŸunu anlattı. "Ä°nÅŸaat mühendisi ve Fenerbahçe BaÅŸkanı'yım." diyen Yıldırım'a, Mahkeme BaÅŸkanı Mehmet Ekinci'nin sabıkası olup olmadığını sorması üzerine Yıldırım ÅŸu cevabı verdi: "Buraya gelene kadar sabıkam yoktu." Ekinci de, "Burada da sabıkanız yok ÅŸu an." karşılığını verdi. Ä°nÅŸaat iÅŸiyle uÄŸraÅŸtığını ileten Yıldırım'ın kardeÅŸi Alaattin Yıldırım, aylık gelirinin 40 bin TL olduÄŸunu söyledi. Ticaret ve inÅŸaatla uÄŸraÅŸtığını aktaran eski Giresunspor BaÅŸkanı Olgun Peker ise gelirinin 5 bin TL olduÄŸunu dile getirdi. Turizmci olduÄŸu bilgisini veren F.Bahçe AsbaÅŸkanı Ä°lhan EkÅŸioÄŸlu, aylık 50 bin lira gelir beyan etti. Restoran iÅŸletmecisi olduÄŸunu belirten Sivasspor Kulübü BaÅŸkanı Mecnun Otyakmaz, aylık gelirinin 20 bin TL olduÄŸunu bildirdi.

Kime, ne kadar ceza isteniyor?

Aziz Yıldırım 22-72 yıl

Olgun Peker 48-115 yıl

Mecnun Otyakmaz 2,5-7,5 yıl

İlhan Ekşioğlu 19-65 yıl

Bülent Uygun 5-16 yıl

Tamer Yelkovan 16-53 yıl

Serdal Adalı 1,5-4,5 yıl

Cemil Turan 8-26 yıl

Tayfur Havutçu 1-3 yıl

Şekip Mosturoğlu 6-21 yıl

Sadri Şener 1-3,5 yıl

Alaattin Yıldırım 5-16 yıl

Korcan Çelikay 1-3 yıl

Ä°lhan Çelikay 1-3 yıl

Serdar Kulbilge 4-14 yıl

Mehmet Yıldız 1-3 yıl

Göksel GümüÅŸdaÄŸ 2,5-7,5 yıl

Nevzat Şakar 1-3 yıl

Ümit Karan 2-9 yıl

Gökçek Vederson 1-3 yıl

İbrahim Akın 2-8 yıl

Sercan Yıldırım 1-2 yıl

İskender Alın 1-5 yıl

Sezer Öztürk 1-2 yıl

Mahmut Boz 2-7 yıl

Murat Şahin 2-7 yıl

Emmanuel Emenike 1-3 yıl

Mustafa Ulaş Ortakaya 1-3 yıl

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
 
   PÄ°YASALAR     
       
  32,5047   34,5959  
       
  9.548,000   2.493,1100  
   GÃœNÃœN MANÅžETLERÄ°     
 
Günün tüm haberleri »
   BASIN TOPLANTISI & AJANDA     
  • Ekonomi
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk
    Ceylan Intercontinental
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Ekonomi Gazetecileri DerneÄŸi (EGD) BuluÅŸmaları devam ediyor... Bu kapsamda 7 Haziran 2012 PerÅŸembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik...
  • EÄŸitim
    Türk Eğitim Vakfı
    Kuruçeşme Divan Otel
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Türk EÄŸitim Vakfı (TEV)’nın 2012-2013 eÄŸitim yılında yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas yapmaya hak kazanan 74 genç...
  • Otel YöneticiliÄŸi Lisans Programı,
    Hüsnü Özyeğin
    The Marmara
    4 Haziran 2012 Pazartesi
    Alanında Türkiye’nin ilk ve tek akademik programı olma özelliÄŸine sahip ÖzyeÄŸin Üniversitesi (ÖzÜ) Otel YöneticiliÄŸi...
   Ä°ÅžTE KULÄ°S     
   YAZARLAR     
Ali AÄŸaoÄŸlu
Matadorlar piyasaların canını sıkacak
“Ä°spanya yardım için ne zaman baÅŸvuracak?” Ekim ayının sorusu ...
   E-POSTA LÄ°STESÄ°     
Listemize kayıt olun, finans dünyasının gelişmeleri e-postanıza gelsin.
   ANKET     
En iyi kredi kartı hangisi?
Axess
Bonus
Maximum
World
Ziraat
 Sonuçlarý göster   
   FACEBOOK     
 
 
   

YASAL UYARI : www.istefinans.com sitesinde ve sitenin içinde yer alan haberler ve yazarların, yorum, görüş, öneri ve raporları "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, Aracı Kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 
 
     
 
HABER   Ekonomi | Borsa | Ä°ÅŸ dünyası | Altın | Kulis | Gündem | Röportaj | Spor
FOTO GALERÄ°   Finans | YaÅŸam | Magazin | Otomobil | Teknoloji | Borsa | Karikatür | Haber
VÄ°DEO GALERÄ°   Finans | Gündem | Borsa | YaÅŸam | Yatırım | Ekonomi
ETÄ°KETLER   VakıfBank | Kredi kartı | Denizbank | Hayati Yazıcı | George Soros | BDDK BaÅŸkanı Mukim Öztekin | BaÅŸbakan ErdoÄŸan | FED
Ä°ÅžTE FÄ°NANS   Tüm Haberler | Gazeteler | GiriÅŸ sayfam yap | Favorilere ekle | Hakkımızda | Künye | Ä°letiÅŸim | Reklam | Sitene ekle